Press "Enter" to skip to content

Problema de matematică de clasa a III-a care a împărțit internetul. Cu câți bani rămâne proprietarul după ce vinde vaca?

Dacă vi se pare o simplă problemă de matematică, aflați faptul că utilizatorii rețelei X (fostă Twitter) au avut dificultăți în a rezolva misterul.

O problemă de matematică, aparent simplă, a devenit virală pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter), după ce utilizatorii au venit cu mai multe rezultate posibile.

Problema este despre o vacă. Proprietatul spune că a cumpărat-o cu 800 de dolari, a vândut-o cu 1000 de dolari, a cumpărat-o din nou pentru 1100 de dolari și a revândut-o pentru 1300 de dolari.

Întrebarea este câți bani a făcut proprietarul din cumpărarea, vânzarea, recumpărarea și revânzarea vacii.

Unii utilizatori au presupus că profitul proprietarului a fost 100 dolari, 200 dolari ori 300 de dolari, dar răspunsul final a fost 400 dolari.

Persoana care a semnat această problemă a explicat: după ce a cumpărat cu 800 de dolari, proprietarul nu mai avea niciu ban. Apoi a făcut 200 de dolari din vânzarea vacii cu 1000 de dolari. Apoi a pierdut 900 de dolari cumpărând vaca, înainte de a face 400 de dolari prin înstrăinarea vacii pentru suma de 1300 de dolari.

Utilizatorii s-au grăbit să comenteze: ”Floare la ureche”

”Dacă singurii tăi bani erau suma inițială – 800 dolari – câștigul tău total este de 300 de dolari pentru că vei avea cu 100 de dolari mai puțin în cont”

”Nu știu care e răspunsul, dar în mod clar iei decizii financiare cel puțin dubioase”, a glumit altul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page