Press "Enter" to skip to content

PROGNOZA METEO februarie 2023. Primăvara vine mai devreme în acest an

Vremea în februarie: temperaturile vor fi peste mediile normale ale perioadei, anunţă ANM în ultima prognoză lunară

PROGNOZA METEO. Este avertizare meteo pentru ninsori abundente și polei în estul țării, și viscol în regiunile sud-estice, începând de sâmbătă, 28 ianuarie, și până în dimineața zilei de duminică, 29 ianuarie. Pe parcursul intervalului de prognoză, depresiunea atmosferică de origine mediteraneeană se va deplasa spre nord-est și va ajunge sâmbătă în bazinul Mării Negre, unde va avea inițial o tendință staționară. De aceea, precipitațiile vor continua și pe parcursul zilei de sâmbătă, îndeosebi în estul țării.Temperaturile vor scădea în această seară și vor fi ușor negative în timpul nopții în Moldova, în mare parte din Muntenia, precum și în zonele mai înalte din nordul Dobrogei.

În aceste regiuni va ninge, iar în sudul Moldovei, estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi intervale cu ninsoare abundentă. Local, se va depune strat mai consistent de zăpadă umedă, cu grosimi de peste 20 cm. Izolat, vor fi și depuneri de polei.PROGNOZA METEO. Temperaturi mai ridicate în februarie

În săptămâna 30 ianuarie–  6 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul şi local în vestul, nord- vestul şi centrul ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interva, anunţă ANM.

În săptămâna  6– 13 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul şi în nord-estul extrem al ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

PROGNOZA METEO. În săptămâna 13– 20 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 20– 27 februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page