Press "Enter" to skip to content

Prognoza meteo. Un val de ger loveşte România. Temperatura resimţită va coborî la – 20 de grade!

Prognoza meteo. România va fi cuprinsă de un val de ger în următoarele ore. Temperatura resimţită va coborî la – 20 de grade în mai multe zone din ţară.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade.

Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vreme deosebit de rece şi ger dimineaţa şi noaptea

Vântul va mai avea intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50-55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marţi spre miercuri (11/12 ianuarie) şi pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare şi restrângere ca arie.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că informarea de vreme rea este valabilă din această seară de la ora 20:00 şi până joi seară la ora 18:00.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade

Vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor până joi seară, iar dimineaţa va fi ger.

„Este un episod de vreme geroasă. De vineri o să observăm o schimbare în evoluţia regimului de temperaturi, o creştere”, a precizat directorul ANM.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page