Press "Enter" to skip to content

Proiect de lege în România. Când vă poate fi anulat buletinul! Se impune limită maximă de locatari

Autoritățile pregătesc noi măsuri pentru populație. O lege nouă îi va sancționa pe cei care nu locuiesc la adresa din buletin. Proiectul de lege a fost pus deja în dezbatere publică de către Ministerul de Interne. Iată ce noutăți mai sunt prevăzute în actul normativ!

Ce prevede legea pusă în dezbatere publică de către Ministerul de Interne

Românii care locuiesc în altă parte decât la adresa din buletin riscă sancțiuni mari. Ministerul de Interne își propune o mai bună acuratețe a datelor din Registrul Național pentru Evidența Persoanelor. Potrivit actului normativ care este în dezbatere publică se stabilesc amenzi pentru cei care nu locuiesc la adresa menționată în cartea de identitate.

De asemenea, se va impune o limită de 10 persoane pentru aceeași adresă, asta pentru că în România există persoane care fac bani din luarea în spațiu și astfel sunt adrese care figurează cu 1000 de locatari.

Potrivit proiectului de lege pus în dezbatere publică de către Ministerul de Interne, dacă se constată că o persoană nu locuiește la adresa din buletin, actul de identitate îi poate fi anulat.

Deocamdată totul este la stadiul de proiect. Rămâne de văzut dacă prevederile vor fi adoptate, iar aceste măsuri se vor aplica în România.

Sunt vizați și cei care locuiesc în chirie sau în gazdă. Nu va mai fi suficientă doar declarația gazdei.

Pregătiri pentru Recensământul din 2022

Recensământul din 2021 a fost amânat pentru acest an. El va avea loc în perioada februarie – iulie 2022, iar colectarea datelor de la cetățeni se va face în două etape, respectiv martie – mai 2022 – completarea datelor pe internet, prin autorecenzare și mai – iulie 2022 când se desfășoară interviuri cu persoanele care nu s-au autorecenzat prin internet.

Românii sunt sfătuiți să utilizeze internetul pentru a se autorecenza. Cei care vor face asta vor primi o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a procesului de înregistrare în sistem.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page