Press "Enter" to skip to content

Proprietarii azilului descoperit seara trecută în Pipera sunt doi cântăreți de operă celebri

Patronii unui centru social din Pipera au încercat să ascundă pacienții într-o clădire în construcție, aflată în Tunari, totul pentru a evita controalele autorităților.

Polițiștii au găsit în imobil 11 bătrâni. Aceștia au fost relocați imediat în alte centre

Clădirea în construcție în care au fost aduse cele 11 persoane ar fi trebuit să fie un viitor punct de lucru al centrului pentru bătrâni Sf. Dumitru.

La fața locului au descins polițiști, pompieri dar și personal medical din cadrul SABIF. Pacienții au fost evaluați din punct de vedere medical și a început apoi relocarea acestora.

”Persoanele respective acolo erau stabile din punct de vedere hemo-dinamic, respirator, condițiile lor sunt bune din punct de vedere igienic, mediul este curat, doar că este o casă în construcție”, a declarat Alis Grasu, manager SABIF.

Unul dintre pacienți a refuzat să fie transportat la un alt centru pentru bătrâni, așa că și-a luat lucrurile personale, a ieșit inițial în stradă, iar ulterior s-a dus în fața clădirii în construcție unde le-a spus autorităților că vrea să rămână.

După mai multe negocieri, bărbatul a acceptat în cele din urmă să fie dus la un centru social.

Cine sunt proprietarii azilului

Azilul de unde au fost mutați bătrânii a fost fondat de un cuplu de cântăreți de operă, Romeo şi Julia Saleno.

Pe site-ul centrului, Romeo Saleno se laudă cu spiritul său enciclopedic și spune că este student la facultatea de Medicină din Cluj, potrivit Antena3.

Azilul era însă deja cunoscut cu probleme, asta pentru că imobilul principal de pe Bulevardul Pipera a fost închis cu mai mult timp în urmă, iar în momentul de față figura doar cu o singură anexă aflată în spatele clădirii principale.

Practica mutării pacienților înainte unor controale nu este una nouă. În dosarul azilelor din Ilfov care au fost percheziționate săptămână trecută, se arată în stenograme că administratorii închiriau clădiri pentru a duce acolo beneficiarii atunci când aflau că urmează să fie verificați.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page