Press "Enter" to skip to content

Putin și Zelenski o dau la pace? Vestea a venit chiar acum de la Moscova. Răsturnare de situație

S-au împlinit două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina, iar acum, o răsturnare de situație ar putea avea loc. Anunțul a fost făcut de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, potrivit căruia președintele Vladimir Putin ar fi dispus să aibă o întâlnire cu omologul său ucrainean.

Mesaj de ultimă oră. Serghei Lavrov susține că președintele Vladimir Putin nu ar refuza în niciun caz o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a discuta subiecte „specifice”.

Ministrul rus de Externe a precizat că a vorbit despre aceste subiecte în Antalya cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba. Totodată, el a subliniat faptul că Rusia este întotdeauna pregătită pentru întâlniri, cu condiția ca acestea să aibă ca scop rezolvarea problemelor.

„Preşedintele Putin nu a refuzat niciodată contacte, dar vrem să ne asigurăm că aceste contacte nu sunt organizate doar de dragul contactelor, ci pentru încercări de formalizare a unor acorduri specifice.

Rusia va fi mereu deschisă la discuții
Am atins această problemă astăzi, a propus-o domnul Kuleba, eu i-am reamintit că noi suntem pregătiţi mereu de întâlniri, cu condiţia de a putea acorda valoare suplimentară şi a rezolva problemele”, a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.

Referitor la situația actuală, oficialul rus a precizat că exclude „orice fel de dependenţă viitoare de Occident” a Rusiei, precizând că în final va fi vorba din nou de o trădare. „Știm că ne va trăda din nou, aşa cum îşi trădează propriile sale valori”, a spus el.

În același timp, Lavrov a ținut să amintească faptul că Moscova nu a folosit niciodată petrolul şi gazele sale ca armă şi va avea întotdeauna pieţe pentru exporturile sale energetice, a afirmat el.

În cadrul întâlnirii, oficialul rus a mai fost întrebat și despre un eventual risc al unui război nuclear. În acest sens, el a precizat că nu crede că s-ar pune problema de așa ceva la acest moment.

Cum se explică bombardamentul din Mariupol
„Nu vreau să cred şi nu cred că ar putea începe un război nuclear”, a adăugat acesta. Totodată, el a mai menționat că zvonurile despre un potenţial atac rus împotriva statelor baltice sunt destul de vechi și nu au legătură cu situația actuală.

Un alt subiect dezbătut de Lavrov l-a reprezentat bombardarea spitalului de copii din Mariupol. În acest sens, oficialul rus spune că acest lucru s-a petrecut după ce clădirea fusese ocupată de forţele ucrainene, iar înăuntru nu se aflau pacienţi.

De menționat este faptul că întâlnire din Antalia, a durat mai bine de o oră și este prima la nivelul miniştrilor de externe de la Moscova şi Kiev de când Rusia a declanşat invazia în Ucraina, în urmă cu exact două săptămâni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page