Press "Enter" to skip to content

Război în Ucraina, ziua 46. Când s-ar putea întâlni Zelenski și Putin. Cancelarul Austriei îl va vizita luni pe președintele Rusiei

Război în Ucraina, ziua 46. SUA au anunțat instalarea unui nou sistem Patriot în Slovacia, ceea ce ar putea declanșa reacții vehemente din partea Kremlinului.

Cancelarul austriac se întâlnește luni cu Vladimir Putin

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, se va întâlni cu președintele Vladimir Putin la Moscova, în cursul zilei de luni.

Anunțul a fost făcut de Cancelaria Federală de la Viena.

Ce spune SUA despre noul general care va conduce războiul din Ucraina

Jake Sullivan, consilier pe probleme de securitate națională la Washginton, spune că se așteaptă ca noul general care va supraveghea cursul luptelor din Ucraina, Alexandr Dvornikov, să orchestreze crime brutale împotriva civililor din țara invadată.

Acesta nu a oferit vreo dovadă în acest sens, însă a afirmat că uciderea civililor este o opțiune ”la îndemâna Kremlinului.”

Când s-ar putea întâlni președinții celor două țări combatante

O întâlnire între președintele Volodimir Zelenski și omologul său, Vladimir Putin, ar putea avea loc, însă doar după bătălia pentru regiunea Donbas. Informațiile au fost transmise de către Mihail Podoliak, consilier prezidențial.

”Ucraina este pregătită pentru marile bătălii”, a afirmat Podoliak. ”Ucraina trebuie să le câștige, mai ales în Donbas. Iar apoi, țara va avea o poziție de negociere mai puternică, din care poate pune anumite condiții. Ulterior, președinții se vor întâlni, asta ar mai putea dura două sau trei săptămâni.”

Oficialii ucraineni anticipează o ofensivă majoră a Rusiei în regiunea Donbas, forțele armate ruse schimbându-și strategia pentru a se concentra pe estul Ucrainei.

Ucraina și Rusia au efectuat un nou schimb de prizonier

Un nou schimb de prizonieri de război a fost desfășurat cu succes între părțile combatante.

Tatiana Moskalkova, Comisarul pentru Drepturile Omului al Rusiei, a confirmat din partea statului său că schimbul de prizonieri s-a desfășurat cu succes.

Moskalkova a afirmat că dintre prizonierii ruși întorși acasă, patru erau angajați de la Rosatom, compania de stat din domeniul energiei atomice.

”În această dimineață au ajuns pe pământ rusesc”, a afirmat Moskalkova într-o postare online.

Încă o groapă comună, descoperită în Ucraina

O groapă comună în care au fost aruncate zeci de cadavre de civili a fost descoperită în satul Buzova, din apropiere de Kiev. Aceasta a fost săpată în apropierea unei benzinării.

Cel mai recent raport cu privire la această groapă comună vine după ce forțele ucrainene au recăpătat controlul asupra zonelor care înconjoară capitala. Soldații Ucrainei descoperă constant noutăți macabre în zonele în care ajung în urma rușilor. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page