Press "Enter" to skip to content

Restricţii pentru România impuse de Rusia, după ce autorităţile române au interzis orice avion rus în spaţiul nostru aerian

Rusia a decis să impună restricţii în spaţiul aerian rus pentru avioanele înregistrate în România, ca reacţie la decizia similară a Autorităţii Aeronautice Civile române faţă de avioanele ruse.

„Ca reacţie la decizia inamicală a autorităţilor aeronautice române, s-a decis introducerea de restricţii pentru companiile aeriene înregistrate în România privind efectuarea curselor în Rusia şi tranzitarea spaţiului aerian rus”, a comunicat, potrivit RIA Novosti, Agenţia Federală rusă pentru Transport Aerian (Rosaviatsiya).

De asemenea, Rusia a aplicat aceleaşi restricţii şi pentru Bulgaria, Cehia şi Polonia, după ce aceste state au interzis zborurile companiilor ruse ca reacţie la conflictul militar pe care ruşii l-au pornit în Ucraina.

România a închis spațiul aerian pentru aeronavele din Rusia, începând de sâmbătă, de la ora 15.00, a anunţat Autoritatea Aeronautică Civilă.

În contextul conflictului din Ucraina, Guvernul României a decis suspendarea „Acordului între Guvernul RS România și Guvernul URSS privind transporturile aeriene civile, semnat la București la 22.12.1976”.

Astfel, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a emis NOTAM prin care, începând cu ora 15:00, spațiul aerian al României a fost închis pentru toate zborurile regulate, cu sau fără aterizare pe aeroporturile din țară, pentru aeronavele operatorilor înregistrați in Federația Rusă. Excepție de la această măsură fac zborurile umanitare și cele de urgență.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page