Press "Enter" to skip to content

România, lovită de cel mai intens val de caniculă al verii. Ziua în care temperaturile resimțite vor fi de 45 de grade

În perioada imediat următoare, România se va confrunta cu cel mai intens val de caniculă al verii. Ziua în care temperaturile resimțite vor fi de 45 de grade.

Deși încă suntem departe de luna lui cuptor, România urmează să fie lovită, în această săptămână, de cel mai intens val de caniculă al verii. Vor fi 45 de grade Celsius resimțite în București.

Un val de caniculă lovește România în următoarele zile: se anunță 45 de grade în Capitală

La începutul acestei săptămâni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două alerte cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat și caniculă.

Marți, 18 iunie, în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Se anunță maxime între 32 și 35 de grade. ”Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități”, anunță ANM.

Săptămâna de foc nu se va rezuma la ziua de marți. În a doua parte a intervalului, mai exact după ziua de miercuri, valul de aer tropical se intensifică. Cel mai probabil, vor fi emise și alerte cod portocaliu.

Specialiștii ANM spun că valul de caniculă va atinge punctul critic joi la Bucureşti. În Capitală se anunţă 38 de grade Celsius la umbră, însă în soare se vor simţi ca 45 de grade.

În tot sudul țării temperaturile vor creşte zi de zi. ”În zilele viitoare, valul de căldură va fi intens şi va fi de lungă durată. Astfel că ne vom aştepta la zile de caniculă, cu disconfort termic destul de accentuat”, a declarat Sorana Işoiu, meteorolog ANM, conform Observator News.

Canicula lovește și alte state din Europa

Nu doar România se topește la maxime insuportabile. În această săptămână, un nou val de caniculă cuprinde și Europa. Se anunță temperaturi de peste 35 – 40 de grade, la umbră. Cele mai lovite sunt Italia, Grecia, Bulgaria, România, dar şi Turcia.

În țara noastră, conform prognozei pe două săptămâni, mai apar și ploi de vară, în special în perioada 23 – 28 iunie. Sub aspect termic, va fi deosebit de cald cel puțin până pe 1 iulie.

În special în zonele de câmpie din sudul și vestul țării, maximele caniculare se vor menține și la finalul lunii iunie. Rămâne de văzut dacă ”luna lui cuptor” își va confirma titulatura.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page