Press "Enter" to skip to content

România nu va participa la Eurovision 2024! Ce a transmis Consiliul de Administrație al TVR: „Constrângerile financiare…”

Țara noastră nu va participa anul acesta la EUROVISION.  Consiliul de Administrație al TVR a luat decizia de a nu înscrie România la concursul muzical din cauza „constrângerilor financiare”. 

  • În 2024 nu există fonduri pentru Eurovision
  • România nu va participa anul acesta la concursul muzical

În cursul zilei de azi, potrivit unul comunicat al TVR, Consiliul de Administrație al TVR a decis ca instituția să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC) din cauza „constrângerilor financiare şi a dorinţei de a reprezenta România la un nivel performant”.

România nu va participa la Eurovision 2024

Astăzi, Consiliul de Administrație al TVR a decis astăzi ca instituția să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).

”Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).

Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Tot astăzi, Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional..”, arată un comunicat al TVR.

Așadar, în anul 2024, TVR va aloca resurse pentru alte producții și proiecte, precum transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare amânate.

Marea finală Eurovision va avea loc pe 11 mai 2024

După ce, anul trecut, cântăreața suedeză Loreen a câștigat concursul cu piesa „Tattoo”, următoarea țară care va găzdui concursul muzical Eurovision va fi Suedia.

Țara a găzduit deja concursul de şase ori (în 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö.

„Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume.”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page