Press "Enter" to skip to content

Rugăciune către Sf. Cosma și Damian. Sf. Doctori fără de arginți îi ajută pe cei aflați în suferință

Fiecare lună vine cu sărbători importante, pe care creștinii nu le trec niciodată cu vederea. Așa cum în luna octombrie au avut loc mai multe sărbători importante, și în noiembrie creștinii trebuie sp țină cont de câteva date speciale. Una dintre acestea este data de 1 noiembrie, când sunt sărbătoriți Sf. Cosma și Sf. Damian. Iată o rugăciune pentru Sf. Doctori fărăr de arginți.

  • Ce rugăciune rosești de 1 noiembrie
  • Creștinii sărbătoresc doi sfinți importanți

Creștinii țin cont cu strictețe de toți sfinții din calendarul ortodox. Luna noiembrie începe cu doi sfinți importanți, care se sărbătoresc încă din prima zi a lunii. Sf. Cosma și Damian sunt primii sfinți ai ultimei luni de toamnă, iarnoi vă prezentăm o rugăciune pe care poți să o rosești în această zi importantă.

Sf. Cosma si Damian sunt sărbătoriți pe 1 noiembrie

Sfinții Cosma și Damian sunt sărbătoriți în 1 noiembrie în calendarul ortodox, iar în calendarul catolic în data de 26 septembrie.

Cei doi au trăit în timpul secolului al III-lea și erau frați gemeni. Originari din Turcia, cei doi au avut studii în medicină și au fost cunoscuți pentru abilitățile pe care au avut-o în domeniul în care au activat.

De ce sunt numiți “Sfinții Doctori fără de arginți”

Cei doi și-au terminat studiile în medicină, iar mai apoi și-au folosit puterea miraculoasă pentru a vindeca bolnavii.

Sfinții Cosma și Damian au primit acest nume datorită faptului că tratau bolnavii fără să accepte bani în schimb. Cei doi medici erau cunoscuți pentru actele lor de caritate, cu care au impresionat o lume întreagă. Spre deosebire de persoanele fără har divin, cei doi foloseau credința pentru a-i vindeca pe oameni și nu medicamente.

Rugăciune către Sf. Cosma și Damian

Sfinții Cosma și Damian sunt importanți pentru oamenii care au nevoie de vindecare și pentru cei care au încredere în divinitate pentru a-și rezolva problemele.

Persoanele care se confruntă acum cu boli cronice, incurabile sau cu probleme cărora nu le găsesc rezolvare, trebuie să rostească această rugăciune specială pentru ziua de 1 noiembrie.

”Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu. Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţa cea dreaptă. Celor ce zac de boală şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciune osârdnică, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu.

Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte, şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.”

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page