Press "Enter" to skip to content

Rusia ameninţă Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice. Ce au vorbit Emmanuel Macron și Vladimir Putin: „El a ales”

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat recet o conversație telefonică, însă care nu s-a încheiat tocmai bine. Președintele rus a făcut o serie de amenințări pentru Franța, replicile ducându-se chiar căte întreruperea relațiilor diplomatice. Iată ce au discutat cei doi șefi de stat!

  • Rusia, amenințare pentru Franța
  • Ce au discutat cei doi președinți la telefon

Franţa şi Rusia ar putea întrerupe relaţiile diplomatice, asta după decizia Franţei de a expulza zeci de diplomaţi ruşi, ceea ce nu i-a adus deloc plăcere lui Vladimir Putin, președintele rus!

Rusia ameninţă Franţa cu întreruperea relaţiilor diplomatice, după convorbirea telefonică a celor doi președinți

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au luat legătura telefonic astăzi, însă imediat după ce s-a încheiat această conversație, Rusia a venit cu o serie de amenințări. Mai exact, țara care a atacat Ucraina în urmă cu 43 de zile amenință acum Franța cu întreruperea relaţiilor diplomatice.

Totul a pornit după ce Franţa a decis expulzarea a zeci de diplomaţi ruşi, însă cu toate astea, în continuare Moscova apreciază eforturile de pace venite din partea președintelui Emmanuel Macron.

„Există riscul potenţial de întrerupere a relaţiilor diplomatice. Expulzarea diplomaţilor este o decizie care închide posibilităţile discuţiilor diplomatice”, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Rusia critică modul în care preşedintele SUA a reacționat în cazul conflictului Rusia-Ucraina

Ei bine, amenințările din partea Rusiei nu se opresc doar la Franța, ci din contră, continuă cu acestea și cu numeroase reproșuri inclusiv către SUA. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a declarat că reacșia președintelui SUA în raport cu conflictul ruso-ucrainean nu a fost deloc una plăcută.

„Eforturile preşedintelui Macron sunt foarte apreciate, apreciem dialogul permanent cu preşedintele Vladimir Putin. Există puţine ţări care îşi pot permite să facă acelaşi lucru. Preşedintele american, Joseph Biden, este puţin diferit, el a ales calea atacurilor personale, ceea ce limitează posibilităţile de dialog”, a mai precizat Dmitri Peskov.

De asemenea, reamintim că pe lângă decizia Franței de a expulza numeroși diploamți ruși, și alte țări au luat această decizie, printre care și România, care a expulzat 10 diplomaţi ruşi.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961. Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice. Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei.”, se arată în Comunicatul MAE.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page