Press "Enter" to skip to content

Rusia face un avertisment pentru România. Ce interdicție a primit țara noastră de la oficiali

Rusia a avut un nou avertisment pentru România, în plin război. Ministerul rus al Apărării a confirmat afirmația potrivit căreia întreaga aviație de la Kiev a fost distrusă.

Rusia face un avertisment României, în plin război. Conform noilor declarații ale unui purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, o țară este implicată direct în conflict atunci când pune la dispoziție Ucrainei aerodromurile sale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a confirmat informația conform căreia toata aviația de la Kiev a fost distrusă și a făcut referire direct la țara noastră și la Polonia.

„Aproape toată aviația regimului de la Kiev a fost distrusă. În același timp, știm sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat către România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei poate fi considerată o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a susținut purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Discuția a început în contextul în care avionul ucrainean a aterizat la Bacău

Discuția a început în contextul în care un avion militar din Ucraina a aterizat pe aeroportul din Bacău, fiind și motivul pentru care Rusia a făcut direct referire la țara noastră.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a venit și cu prima reacție după acest incident, într-o emisiune de televiziune. El a declarat că nu putem fi acuzați „de astfel de activități”, oferind și o explicație

„ Avionul a plecat neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați”, a declarat premierul.

Guvernul din Polonia a transmis un comunicat conform căruia Polonia nu o să trimită avioane de luptă în Ucraina şi nici nu o să permită folosirea aeroporturilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page