Press "Enter" to skip to content

Rusia: Pericolul unui război mondial nuclear „este real, nu poate fi subestimat”

Rusia transmite Occidentului să nu subestimeze riscurile considerabile ale războiului nuclear pe care spune că dorește să le reducă, făcând trimitere la armele convenționale occidentale trimise în Ucraina.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a asigurat luni că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina, dar a avertizat asupra pericolului real al unui război mondial. „Riscurile sunt acum considerabile”, a declarat Serghei Lavrov televiziunii de stat a Rusiei, conform  Reuters.

„Bunăvoinţa are limitele ei. Şi dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere”, a spus Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă.

” Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de Zelenski, iar aceste contacte vor continua”, a precizat șeful diplomației ruse.

Serghei Lavrov: „Pericolul este grav, este real”

Într-un context de tensiuni fără precedent între Rusia şi Occident din cauza ofensivei ruse, Serghei Lavrov a avertizat în legătură cu pericolul real al unui al treilea război mondial.

„Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat”, a spus ministrul rus de Externe.

Lavrov a fost întrebat despre importanța evitării celui de-al Treilea Război Mondial și dacă situația actuală este comparabilă cu criza rachetelor din Cuba din 1962, un punct critic din relațiile SUA-sovietice.

„NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia”, a insistat aliatul lui Vladimir Putin. „Războiul înseamnă război”, a precizat Lavrov.

Ce spune Rusia despre negocierile cu Ucraina

Ministrul rus de externe s-a declarat încrezător că „totul se va încheia, desigur, cu semnarea unui acord”.

„Dar termenii acestui acord vor depinde de situaţia luptelor de pe teren când acest acord va deveni realitate”. 

Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean că se preface că negociază:”Este un actor bun(…), dacă te uiţi cu atenţie şi citeşti cu atenţie ce spune, vei găsi acolo o mie de contradicţii”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

Ministrul de Externe de la Kiev: „Moscova simte înfrângerea”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba a reacționat pe Twitter după interviul lui Lavrov, spunând că Rusia și-a pierdut „ultima speranță de a speria lumea să nu mai ajute Ucraina”. „Asta înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea”, a precizat Kuleba.

În timpul unei vizite la Kiev, duminică, secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin au promis mai mult ajutor militar american pentru Ucraina.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page