Press "Enter" to skip to content

Se dau vouchere de 10.000 de lei românilor care stau la curte. Cine poate lua banii. Veste uriașă chiar la început de primăvară

În cadrul unei recente ședințe de Guvern, Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat lansarea programului „Rabla pentru sobe”, destinat locuitorilor din comunele situate în 27 de județe ale României.

Acest program, cu un buget de 500 de milioane de lei, are ca scop sprijinirea achiziționării de echipamente de încălzire pentru locuințe, în conformitate cu prevederile Legii montane nr. 197/2018. Ministrul a precizat că programul este într-o fază avansată de pregătire și ar putea fi lansat în această primăvară.

Ministrul Fechet a explicat că, după o întâlnire cu reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu, s-au validat observații primite în urma unei dezbateri publice, axate în special pe normele de siguranță la incendiu și echipamente eligibile.

S-a decis extinderea listei de echipamente și cheltuieli eligibile, inclusiv costurile legate de instalarea unui coș de fum adecvat. Programul urmează să fie finalizat și lansat în curând, cu scopul de a asigura beneficiarilor noile echipamente până în sezonul rece al acestui an.

Pentru a facilita implementarea programului, se va dezvolta o aplicație informatică prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Beneficiarii programului „Rabla pentru sobe” vor primi finanțări de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, cu un plafon maxim de 10.000 de lei, TVA inclus, pentru fiecare aparat de încălzire destinat unei gospodării.

Ministrul Mediului a subliniat importanța acestei inițiative, menționând că deschiderea apelului pentru înscrieri și instalarea sobelor va avea loc înainte de iarnă, pentru ca beneficiarii să poată folosi noile echipamente în sezonul rece.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page