Press "Enter" to skip to content

Se scumpește carnea de porc înainte de sărbători. Prețul la care ar putea ajunge un kilogram până la finalul anului

Au rămas mai puțin de două luni până la mult sărbătorile de iarnă, iar această perioadă aduce un nou val de scumpiri. Cu doar două luni înainte de Ignat, prețul cărnii de porc a crescut la sătenii care cresc porci în Banatul Montan.

  • Carnea de porc se scumpește în prag de sărbători
  • Prețul pe care îl vor plăti românii pentru un kilogram în perioada următoare

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar această perioadă aduce un nou val de scumpiri. Cu doar două luni înainte de Ignat, prețul cărnii de porc a crescut la sătenii care cresc porci în Banatul Montan.

Carnea de porc se scumpește în prag de sărbători

În acest fel, dacă anul trecut prețul pentru un kilogram de carne de porc era între 15 și 20 de lei, în acest an vorbim de un preț de minim 25 de lei la acest tip de carne, în timp ce porcul „în viu” este în jur de 15 lei, iar asta în condițiile în care prețul de anul trecut nu trecea de 12 lei.

Ei bine, crescătorii de porcii au grijă de animale de unii singuri în gospodărie, mai ales că în acest an s-a făcut și porumbul, dovlecii și trifoiul.

Și, pentru că este zonă de munte și de deal, cerealele sunt mai puține, iar din această cauză, sătenii cumpără grâul, orzul și tărâțele de la sătenii din zona de câmpie.

În timp ce unii gospodari cresc porci doar pentru consumul propriu, alții, cresc cu doi, trei în plus, porci pe care-i vor vinde înaintea Crăciunului.

Oamenii, speriați de pestă porcină în Banatul Montan

În tot acest timp, oamenii sunt speriați și de apariția cazurilor de pestă porcină în Banatul Montan. Astfel că, primele focare au fost semnalate în zona comunei Sacu, la limită cu județul Timiș.

Așadar, pentru a preveni problemele, sătenii respectă unele norme de prevenire. În zona cocinilor, accesul se face doar cu cizme ce se folosesc special doar pentru această activitate. Totodată, aceste animale primesc doar apă fiartă și răcită.

Anul acesta, o sursă bună de venit pentru săteni sunt purceii. Ei bine, în acest caz, o pereche de purcei, cam de două luni, se vând și cu 600 de lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page