Press "Enter" to skip to content

Simona Halep, devastată! ITIA a aruncat bomba în ultima zi: Suspendare mai mare

Simona Halep a trecut cu bine de etapa audierilor în cadrul TAS. Cu toate acestea, vineri, 9 februarie, ultima zi de proces, a luat-o pe nepregătite pe sportivă. Iată ce a cerut ITIA în fața instanței de la Lausanne!
ITIA susține că Simona Halep s-a dopat intenționat și cere majorarea pedepsei
La finalul acestei săptămâni, Simona Halep și-a pus speranțele în ultima sa apariție în fața Tribunalului din Lausanne, încercând să demonstreze că nu ar trebui să primească o suspendare de patru ani pentru presupusul dopaj.

După trei zile intense de audieri, la care a fost prezent și fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, Simona Halep pare să fie pozitivă în privința rezultatului final.

Sportiva speră că judecătorii vor fi indulgenți și îi vor reduce semnificativ pedeapsa primită de la Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, în urma testării pozitive pentru Roxadustat.

La finalul celor 25 de ore de audieri, Simona Halep a ieșit din sala de judecată declarându-se convinsă că adevărul este pe cale să iasă la iveală.

„Nu pot să vă spun nimic despre ce a fost la audieri, dar pot să vă spun că audierea aceasta mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea și vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitor la adevăr și sunt foarte încrezătoare că se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată”, a spus Simona Halep jurnaliștilor, la sfârșitul ultimei zile de audieri.

Această zi nu a fost deloc ușoară! Pe parcursul ultimei zile a procesului desfășurat la Lausanne, Elveția, Simona Halep a fost confruntată cu acuzațiile aduse de reprezentanții Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis.

ITIA a argumentat că sportiva nu a fost contaminată accidental cu Roxadustat și au solicitat o majorare a pedepsei de patru ani. Dacă TAS va accepta, Halep s-ar putea trezi astfel cu o suspendare mai mare decât cea iniţială. Ar însemna finalul carierei sportivei ce are acum 32 de ani.

În plus, și în prima zi de audieri ITIA a prezentat o echipă extinsă de experți în medicină de laborator, care au furnizat o prezentare detaliată și științifică în sprijinul primului verdict.

Speranțele lui Halep se leagă de Patrick Mouratoglou

Cu toate acestea, după ce Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei, a recunoscut că el i-a recomandat suplimentul care s-a dovedit a fi contaminat cu roxadustat, Simona își pune speranța în faptul că a reușit să îi convingă pe judecători că nu a folosit intenționat substanța interzisă.

 

 

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page