Press "Enter" to skip to content

Suma incredibilă pe care o câștigă lunar un farmacist! Un lucrător comercial de la Mega Image are un venit identic

Majoritatea românilor trec cel puțin o dată pe lună la farmacie pentru a-și cumpăra diverse medicamente sau produse farmaceutice. Nu de puține ori aceștia s-au întrebat ce salariu are farmacista aceea drăguță care de fiecare dată i-a ajuta cu un sfat. Ei bine, sumele pe care le încasează lunar fetele de la farmacia din colț nu sunt deloc exorbitante.

Suma incredibilă pe care o câștigă lunar un farmacist! Industria farmaceutică din România este într-o continuă expansiune, însă salariile farmaciștilor nu sunt atât de mari precum se așteaptă românii, din contră.

Suma incredibilă pe care o câștigă lunar un farmacist!

În funție de experiența anterioară în domeniu, locația geografică, tipul de angajator și nivelul de educație, salariul unui farmacist poate să difere enorm.

De exemplu, potrivit datelor furnizate de Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs, salariul mediu în domeniul farmaceutic este de aproximativ 3.900 de lei net pe lună.

Cu toate acestea, anumite persoane care practică această meserie pot câștiga lunar în jur de 4.500 de lei, asta în timp ce pentru posturile de conducere salariile pot depăși dublul acestei sume.

Concret, în medie, un asistent farmacist câștigă lunar  aproximativ 2.500 de lei net pe lună. Asta în timp ce un farmacist are un salariu mediu de aproximativ 3.500 de lei net lunar.

Puțin mai bine câștigă reprezentanții de vânzări medicale care la final de lună primesc, în medie, în jur de 3.800 de lei net pe lună.

Deși are o responsabilitate grea, un diriginte de farmacie câștigă în medie aproximativ 4.500 de lei net lunar.

Având în vedere eforturile pe care un român le face pentru a devenit farmacist, salariile în domeniu sunt derizorii.

Chiar dacă pare incredibil, un lucrător comercial de la Mega Image are venituri identice.

De exemplu, un angajat care pune marfa pe raft în aceste magazine alimentare are mai multe atribuții pe care trebuie să le îndeplinească, însă acest lucru, salariul net, lunar, este de 2.100 de lei. Acestuia i se mai adaugă și bonurile de masă, de 400 de lei. Astfel, un lucrător pe această poziție, în cadrul retailerului internațional, ar putea ajunge să câștige 2.500 de lei lunar. Un astfel de salariu poate fi încasat de persoanele care nu au experiență în domeniu.

Mai mult, un șef de departament cu experiență de 5 ani în domeniu câștigă 1.802 lei/lună, plus un bonus de 340 de lei/lună și tichete de masă în valoare de 400 de lei. Un șef de magazin cu trei ani de experiență primește 4.600 lei pe lunp, un bonus de 171 lei/lună și 400 de lei tichete de masă.

Pentru a câștiga acești bani angajații de la Mega Image nu au nevoie să stea șase ani pe băncile facultăților de Medicină și Farmacie și să se chinuie să învețe termeni de care nu au mai auzit niciodată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page