Press "Enter" to skip to content

Te vei îmbogăți dacă ai așa ceva în casă. O bancontă de 5.000 de lei din 1998 se vinde cu 300.000 de ron.

Colecționarii de bancnote vechi vor fi cei mai norocoși. Bancnota de 5.000 de lei imprimată în urmă cu 24 de ani valorează în prezent 300.000 de RON.

Bacnotele vechi reprezintă pentru mulți un portal în trecut, iar pentru alții a devenit o modalitate simplă de a face rost de bani. Dacă ai găsit o bancnotă veche prin sertare, cărți sau alte locuri din casa ta sau a bunicilor, o poți vinde pentru niște sume destul de mari.

Pe internet au apărut foarte multe monede vechi și bancnote scoase la licitație sau la vânzare. Unele dintre ele pot ajunge să coste o avere. Prețurile diferă în funcție de cumpărător, de vechimea bancnotei, dar și de starea în care se află aceasta. Prețurile pornesc de la zeci de lei și pot ajunge până la câteva sute.

În octombrie 2022, o bancnotă de 5.000 de lei din anul 1998 se vinde pe internet cu 300.000 de RON. Anunțul a fost făcut pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri din România, iar bancnota este într-o stare foarte bună.

Cea mai scumpă bancnotă din lume

Bancnotele rare, cu o semnificație istorică, sunt foarte dorite de către colecționari și ajung să coste considerabil mai mult decât valoarea lor reală. Bancnota Grand Watermelon Bill, imprimată în 1980, este la ora actuală cea mai scumpă bancnotă din lume.

Este cea mai renumită dintre toate bancnotele emise de SUA și a fost vândută pentru 2.791.803 € la o licitație. Banconta este o icoană a istoriei financiare americane și este cunoscută în întreaga lume. Denumirea ciudată vine de la zerourile mari asemănătoare unor pepeni verzi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page