Press "Enter" to skip to content

Testează-ți inteligența! Doar geniile pot găsi numărul lipsă în 60 de secunde

Dacă te gândești că au un coeficient de inteligență crescut, nu ezita să rezolvi acest test IQ. Potrivit statisticilor, doar geniile pot găsi numărul care lipsește din imaginea de mai jos în 60 de secunde. 

Doar persoanele care au un ochi ager pentru modele și o minte rapidă vor putea descifra relația ascunsă dintre numerele din imaginea de mai sus pentru a ajunge la soluția corectă. 

Puzzle-urile matematice care te provoacă să găsești numerele lipsă nu sunt doar distractive; ele reprezintă un antrenament al creierului care stimulează semnificativ abilitățile cognitive.Rezolvarea acestor teste stimulează gândirea critică, îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor și favorizează o înțelegere mai profundă a conceptelor matematice.

Doar geniile pot găsi numărul lipsă în 60 de secunde

Rezolvarea acestui test IQ reprezintă un exercițiu mental riguros care poate crește conexiunile neuronale, făcând creierul mai rapid și mai eficient în procesarea informațiilor. Rezolvarea regulată a unor astfel de puzzle-uri îți poate crește nivelul IQ-ului prin îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a abilităților de raționament logic.

Ești gata să-ți testezi inteligența? În această provocare, doar adevăratele genii vor reuși să dea un răspuns corect.

În imaginea de mai sus îți este prezintată o sarcină aparent simplă: să găsești numărul lipsă care va înlocui semnul de întrebare. Pare simplu, nu-i așa? Gândește-te din nou.

Acesta nu este un puzzle oarecare, ci unul conceput pentru a-ți împinge limitele intelectuale la maxim. În timp ce privești cu atenție grila, IQ-ul și abilitățile tale de raționament logic vor fi puse la încercare. Doar cei care au o minte ageră vor putea descifra relația ascunsă dintre numere pentru a ajunge la soluția corectă. Fiecare secundă contează.

Ai reușit să găsești răspunsul corect?

Răspunsul corect este 3.

Am explicat soluția mai jos.

Fiecare număr din rândul de sus este rezultatul scăderii a două numere de sub el.

=> 6 – 2 = 4 (în caseta de sus)

=> 19 – 10 = 9 (al treilea rând, prima căsuță)

=> 7 – 6 = 1 (al treilea rând, ultima căsuță)

În mod similar, dacă scădem 7 din 10 în al patrulea rând, vom obține 3.

Pentru a verifica răspunsul, vom verifica dacă 3 satisface ecuația pentru rândurile de mai sus.

Dacă scădem 3 din 9 în al treilea rând, obținem 6 (ca în al doilea rând). Acum, vom scădea 1 din 3 și vom obține 2 (ca în al doilea rând).

Prin urmare, numărul lipsă aici corect este 3

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page