Press "Enter" to skip to content

Tragedie în Spania: O româncă și fiul ei, electrocutați mortal în piscină

enise Alina Galea Casabalian, o mămică româncă în vârstă de 40 de ani, și fiul ei cel mic, Robert Galea, în vârstă de 8 ani, au pierdut lupta cu viața după ce au fost electrocutați în piscina lor din Torrefarrera, Segrià, Spania. Femeia a murit pe loc, iar băiețelul ei a fost dus la spital, în stare critică, unde a pierdut lupta cu viața câteva zile mai târziu. În semn de omagiu, Primăria din localitatea spaniolă a declarat două zile de doliu în oraș.

Întreaga comunitate se află în doliu

Denise și Robert curățau piscina din curtea lor duminică, pe data de 28 mai 2023, atunci când au fost electrocutați. Familia, originară din județul Bacău, este devastată de durere și îndurerată de această tragedie. Un prieten apropiat al familiei a împărtășit un mesaj emoționant pe Facebook, adresat soțului și celuilalt fiu:

„Suntem alături de voi, Valy și David, la imensa tragedie prin care treceți! Am sperat cu toți că totul va fi bine pentru Robert, dar Dumnezeu a avut alte planuri, să fie alături de mama lui – Denise Alina Galea Casabalian! Acum nu putem decât să ne rugăm ca drumul lor spre cer să fie lin! Condoleanțe și ne pare rău că nu suntem mai aproape să vă putem consola! Dumnezeu să vă ajute să treceți cu bine peste durerea de neimaginat prin care treceți amândoi!”.

Tragedia a întristat nu doar familia și prietenii lor, ci și întreaga comunitate din Torrefarrera. Primăria locală a declarat două zile de doliu oficial, suspendând toate evenimentele publice oficiale programate și coborând steagurile în bernă la toate clădirile publice.

Îndemn la precauție și siguranță

Încă nu se cunosc motivele care au dus la această tragedie. În astfel de cazuri, este important să fim foarte atenți și să ne asigurăm că respectăm toate normele de siguranță atunci când utilizăm aparatele electrice în apropierea apei. Îndemnul este valabil pentru toți cei care locuiesc în case cu piscină sau au acces la bazine publice.

Comunitatea românilor din Spania își exprimă solidaritatea cu familia Galea în aceste momente dificile. Toți își îndreaptă gândurile și rugăciunile către Valy și David, rugându-se pentru putere și speranță într-un moment atât de greu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page