Press "Enter" to skip to content

Trei pași simpli pentru curățarea hotei din bucătărie. În acest mod vei scăpa de grăsime și de praf

Bucătăria este un loc destul de special pentru gospodine, fiind locul unde gătesc și își petrec cea mai mare parte a timpului. Deși întotdeauna totul trebuie să strălucească, există unele aparate, cum ar fi hota de bucătărie, care sunt adesea lăsate necurățate. Iată cum să cureți hota în cel mai simplu mod!

De cele mai multe ori, hota din bucătărie este un aparat care este subestimat, deoarece este rar îngrijită și curățată așa cum ar fi trebuit. Practic, hota cuptorului este folosită pentru a extrage tot fumul care se emană.

Trucul simplu pentru curățarea hotei din bucătărie

Hota de bucătărie funcționează ca un ventilator și îmbunătățește calitatea aerului. Dacă rămâne necurățată, aceasta poate crea blocaj de fum din cauza filtrelor din oțel inoxidabil.

Toate ingredientele și ustensilele de care ai nevoie:

  • Apă fierbinte sau clocotită
  • Praf de copt
  • Mănuși
  • Oțet
  • Săpun degresant (puteți folosi detergent sau orice alt săpun la alegere)
  • Perie
  • Prosop de bucătărie sau cârpă de vase

1. Curățați praful

Ștergeți foarte bine toate particulele uscate și de praf de pe suprafață. Cele mai bune perii de curățare ajung în locurile delicate și înguste, colțurile și marginile exterioare ale hotei, pentru o curățare eficientă.

Înainte de a vă apuca de treabă, așezați o cârpă pe aragaz, astfel încât murdăria și resturile să nu cadă înăuntru.

2. Ștergeți exteriorul hotei

Amestecați săpunul cu apa caldă pentru a face un lichid spumos. Frecați suprafețele cu peria. Pentru un aspect mai lustruit, ștergeți particulele de praf rămase cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

3. Îndepărtați petele din interior

Curățarea petelor și a urmelor din interior este, fără îndoială, un lucru pe care trebuie să îl faceți obligatoriu dacă doriți să scăpați și de mirosul neplăcut. Filtrele pot fi scoase cu ușurință. Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile de substanțele chimice.

Bicarbonatul de sodiu neutralizează compușii acizi și distruge grăsimea. De aceea, pentru rezultate mai bune, aplicați bicarbonat de sodiu și lăsați-l o jumătate de oră să acționeze pe zonele foarte murdare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page