Press "Enter" to skip to content

Trucuri simple pentru a evita balonarea după consumul de fasole

Fasolea este o sursă excelentă de proteine și fibre, dar pentru multe persoane poate provoca balonare și disconfort abdominal. Cu toate acestea, există câteva trucuri simple pe care le poți folosi pentru a preveni acest efect neplăcut și a te bucura în continuare de beneficiile nutriționale ale fasolei. Iată ce poți adăuga în fasole pentru a evita balonarea:

  1. Bicarbonat de sodiu: Adăugarea unei mici cantități de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea poate ajuta la reducerea formării gazelor și a balonării.
  2. Mirodenii: Anumite mirodenii precum semințele de chimen, semințele de coriandru sau frunzele de dafin pot fi adăugate în timpul gătirii fasolei pentru a reduce flatulența și disconfortul abdominal.
  3. Rozmarin: Adăugarea câtorva crenguțe de rozmarin în timpul fierberii fasolei poate ajuta la reducerea formării gazelor și la îmbunătățirea digestiei.
  4. Oțet sau suc de lămâie: Adăugarea unei lingurițe de oțet sau de suc de lămâie în apa de gătit poate ajuta la dizolvarea substanțelor care cauzează balonarea în fasole.
  5. Înmuierea prealabilă: Înmuiați fasolea în apă peste noapte și aruncați apa înainte de gătire pentru a reduce conținutul de substanțe care cauzează balonare.

Adoptând aceste mici modificări în procesul de gătire a fasolei, poți evita balonarea și disconfortul abdominal, astfel încât să te poți bucura de preparatele tale preferate cu fasole fără niciun fel de probleme.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page