Press "Enter" to skip to content

Ucrainenii anunță că au lovit Moskva, nava amiral a marinei ruse de război. Care este reacția rușilor

Relatări contradictorii au apărut, joi dimineață, cu privire la un incident care a avariat grav Moskva (Moscova), nava amiral a marinei ruse de război.

Astfel, Maxim Marcenko, administratorul regional din  Odesa, a susținut într-o postare pe Telegram că forțele ucrainene au lovit nava cu rachete „Neptun”, provocându-i serioase avarii.

Ucrainenii anunță că au lovit Moscova

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a susținut că nava de război Moskva a fost evacuată, după ce un incendiu la bord a detonat muniție, provocând avarii grave.

Agențiile RIA și TASS au transmis că era în curs de stabilire cauza incendiului.

Potrivit Ministerului Apărării, Moskva este un crucișător lansator de rachete care a fost construit și dat în funcțiune în 1982.

Oleksii Arestovici, consilier rezidențial ucrainean, spune că Moskva a fost una dintre navele implicate în celebrul, de acum, schimb de replici radio între marina militară rusă și garnizoana ucraineană din Insula Șerpilor

Nu se știe încă cauza avariilor de pe Moskva 

CNN notează, pe de altă parte, că Marea Neagră este în prezent afectată de vremea rea, care împiedică sateliții să colecteze imagini de la sol.

Imaginile din satelit ale companiei Maxar Technologies au localizat în data de 10 aprilie nava Moskva la nord-vest de Sevastopol.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page