Press "Enter" to skip to content

Un angajat de la Salubris Iaşi merge 20 de kilometri pe jos până la muncă, pentru a-și întreține familia

Mircea, un tânăr în vârstă de 31 de ani din comuna Rediu este angajat al firmei de salubrizare din Iaşi, iar pentru că programul începe la ora 05.00, el pleacă de acasă în jurul orei 02.30 şi merge pe jos aproximativ 20 de kilometri pentru a ajunge la muncă.

La ora la care Mircea trebuie să plece de acasă nu există un mijloc de transport în comun, astfel că tânărul, căsătorit şi tată a unui copil de numai un an, este nevoit să meargă pe jos.

Este angajat de cinci ani la firma de salubrizare din Iaşi şi a calculat că în tot acest timp a mers pe jos aproximativ 5000 de kilometri. Aproximativ 6,5 milioane de paşi, aşa cum calculează, mai nou, toţi cei care au un telefon mobil.

Mircea câştigă un salariu net de 2.700 de lei, însă suma este completă doar dacă lucrează şi în weekend.

Jurnaliştii de la Iaşi TV Life au făcut publică povestea lui Mircea, aşa că s-au trezit la ora 02.30 şi au mers împreună cu tânărul din comuna Rediu.

„Asta este. Fie ploaie, fie vânt… Dăm înainte. Lucrez din 2016 aici. Programul meu începe la 5 fără un sfert. Fiind aici în sat, trebuie să ajung. Şi merg pe jos. Programul începe la 5 fără un sfert. Trebuie să fim pe stradă, să măturăm străzile, prin staţii. Este convenabil. Salariul vine la timp”, a spus Mircea Munteanu pentru Iaşi TV Life.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page