Press "Enter" to skip to content

Un copil de 9 ani a descoperit un obiect extrem de ciudat pe plajă. Când părinții ei au aflat ce este, au rămas fără cuvinte

Căutarea pe coastă a altceva decât o pungă de chipsuri aruncată poate fi o experiență palpitantă. Căutarea pe plajă a scoicilor, a sticlei și a lemnului de derivă este cea mai cunoscută descoperire, deși în nisip se pot găsi și fosile. Găsirea fosilelor este o activitate rară care combină timpul petrecut în aer liber cu învățarea despre istoria noastră străveche.

În loc să călătorești în locuri îndepărtate din Montana sau din altă parte în căutarea unui schelet de răpitor sau a altor rămășițe fosilizate, poți intra în râu cu o sită și o lopată – sau chiar doar cu mâinile – și să începi să cauți artefacte antice.

Dinții de rechin fosilizați sunt comuni de-a lungul multor plaje publice și reprezintă o modalitate ieftină de a începe să colectezi aceste artefacte preistorice.

Potrivit experților, aceste fosile mici sunt de obicei mai ușor de descoperit decât cele mai puțin obișnuite, datorită dimensiunii și disponibilității lor în comparație cu alte tipuri de pietre prețioase antice care ar fi putut fi erodate de-a lungul timpului.

Explorarea plajei poate fi intrigantă dacă sunteți atenți la artefactele istorice ascunse printre lucrurile de zi cu zi pe care majoritatea oamenilor le trec cu vederea. În orice zi, cine știe ce ar putea să apară?

Cu puțin noroc și răbdare, ar putea fi ceva excepțional, cum ar fi fosile care privesc în trecutul bogat al planetei noastre!

Plaja Calvert din Maryland este renumită pentru descoperirile sale de fosile marine preistorice, dar nu mai mult decât Megalodon: o specie dispărută de rechin macrou care a existat în urmă cu 23 de milioane de ani și 3,6 milioane de ani.

În timpul epocilor Miocen timpuriu și Pliocen, acești prădători masivi au cutreierat oceanele, lăsând în urmă dinții lor uriași ca o moștenire a prezenței lor.

Unele specii pot ajunge să aibă o lungime de câțiva centimetri, ceea ce îi face să fie o priveliște terifiantă pentru cei care se aventurează în apele adânci.

Molly Sampson, o fetiță de 9 ani, a descoperit în timp ce se plimba cu barca în Chesapeake Bay în ziua de Crăciun, 2022. Găsirea dovezilor de Megalodon este o oportunitate unică în viață la care mulți vânători de fosile ar putea doar visa, dar totuși, iată că era aici – chiar în fața ochilor ei!

Deși nu mai există specimene în viață ale acestei specii uriașe, moștenirea lor continuă să trăiască prin rămășițele pe care le-au lăsat în urmă.

Molly Sampson, fiica Aliciei Sampson, explora după fosile în dimineața de Crăciun, când a văzut ceva ce se aștepta să găsească – un dinte masiv de Megalodon!

Alicia a descris scena, spunând că Molly a fost „mai mult decât fericită” când l-a descoperit. Întotdeauna își dorise să vâneze dinți de rechin, atât de mult încât a cerut ca dar de Crăciun niște waders construiți explicit.

Molly s-a întins cu ambele mâini, încântată să își ia noua descoperire. Ea a spus că inițial a fost luată prin surprindere la vederea acestuia, prea speriată și copleșită ca să creadă că este real. La urma urmei, nu în fiecare zi dădeai peste o fosilă atât de rară și de frumoasă!

Muzeul marin Calvert a fost uimit de turnura fantastică a evenimentelor și a felicitat-o pe Molly pentru norocul ei. Molly se târâse pe plaje în căutarea dinților de rechin încă de când era mică.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page