Press "Enter" to skip to content

Un nou cutremur în România. Cum s-a simţit şi ce intensitate a avut

Un nou eveniment seismic a marcat dimineața zilei de 11 decembrie 2023 în România, în zona seismică Vrancea. După o serie de cutremure în zilele precedente, ultimul seism s-a produs la ora 4:00, având o magnitudine de 3,2, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Un nou cutremur în România. Deși considerat slab, seismul a avut o adâncime de 115,5 km și s-a resimțit în orașe precum Buzău, Focșani, Sf. Gheorghe, Brașov și Ploiești. Acesta se adaugă unui alt seism înregistrat în Vrancea în week-end, cu o magnitudine de 4,0 și adâncimea de 135,9 km.

Într-un comunicat INFP, s-a menționat că activitatea seismică din această lună este remarcabilă, cu un total de opt cutremure raportate în doar 11 zile. În județul Gorj, în Oltenia, s-au înregistrat trei cutremure într-o perioadă de cinci ore pe 10 decembrie, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 2,7: „În ziua de 09 Decembrie 2023, la ora 19:08:27 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 135.9 km. Intensitate: II”.

Evenimentele recente au stârnit îngrijorări în rândul populației, cu atenția sporită acordată activității tectonice din această perioadă. Autoritățile monitorizează îndeaproape situația pentru a evalua impactul și pentru a lua măsuri preventive, în timp ce locuitorii rămân vigilenți în fața creșterii activității seismice.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page