Press "Enter" to skip to content

Un nou cutremur puternic a lovit vineri România!

Cutremur după cutremur în România. Un seism cu magnitudinea 3,6 a avut loc vineri, la ora 11:08, în zona seismică Vrancea, au anunțat seismologii INFP.

Un nou cutremur puternic a lovit vineri România! Cutremurul s-a produs la adâncimea de 80 de kilometri în zona seismică Vrancea.

Un nou cutremur puternic a lovit vineri România!

Potrivit INFP, seismul a avut loc la 43km V de Focșani, 66km N de Buzău, 67km E de Sfântu-Gheorghe, 80km E de Brașov, 95km S de Bacău, 97km SV de Bârlad, 99km NE de Ploiești.

Acest cutremur a avut loc la doar câteva ore după ce, joi un altul s-a produs la ora 21:31 în zona seismică Muntenia, și a fost resimțit în mai multe orașe.

”În ziua de 02 Noiembrie 2023, la ora 21:31:07 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomiţa, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 15.0 km” au anunțat reprezentanții INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50km V de Slobozia, 50km E de Bucuresti, 69km S de Buzau, 72km SE de Ploiesti, 94km NE de Giurgiu, 96km NE de Ruse

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, anunță că un mare cutremur ar urma să aibă loc în țara noastră, în jurul anului 2040.

„Va fi un cutremur (n.r. în jurul anului 2040) cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

„Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative”, a adăugat seismologul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page