Press "Enter" to skip to content

Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul 3906 și știe ce urmează să se întâmple cu umanitatea

Un profesor care a ieșit dintr-o comă prelungită spune că a păstrat amintiri din lumea în care a fost cât timp și-a pierdut cunoștiința. El ar fi trăit viața unui alt bărbat din anul 3906 și a făcut o predicție detaliată a viitorului.

Profesorul de elvețian Paul Amadeus Dienach a suferit toată viața de diverse probleme de sănătate. În 1921 a intrat în comă din cauza unei encefalite letargice și a stat în această stare timp de un an.

Un profesor ieșit din comă a văzut viitorul umanității

Profesorul s-a trezit din comă și a povestit într-un jurnal cum a călătorit în timp aproape 2.000 de ani. În acest jurnal a notat cronologia detaliată a secolelor următoare. Nimeni nu l-a crezut când a povestit că se încarnase în corpul unui bărbat pe nume Andrew Northman care trăia în anul 3906.

În jurnal, care nu a fost niciodată destinat publicării, Paul Amadeus Dienach a scris despre colonizarea planetei Marte, despre un război nuclear devastator și despre stabilirea unui guvern mondial care a inaugurat o nouă epocă de aur pentru umanitate. Toate aceste idei neobișnuite pentru un om care a trăit imediat după Primul Război Mondial sunt privite cu interes în zilele noastre, când întâmplările prin care trece umanitatea seamănă izbitor cu alte predincții evocate în trecut.

„Pe măsură ce Papahatzis a început să traducă notele, a dat peste conținut neașteptat. Jurnalul a fost publicat mai târziu sub titlul: „Cronici din viitor”, carte tradusă în zeci de limbi. Paginile conțineau pasaje detaliate care discutau despre un conflict nuclear, despre potențiala colonizare a lui Marte, despre ideea unui guvern global și despre tehnologii futuriste, cum ar fi vehicule zburătoare, afișaje holografice și chiar contactul cu ființe extraterestre”, notează Daily Star.

Colonizarea Planetei Roșii ar urma să aibă loc în 2204, acolo mergând 20 de milioane de oameni, dar un cataclism petrecut în 2265 îi va ucide pe toți. O sută de ani mai târziu, în 2309, un dezastru de aceleași proporții va lovi și Pământul – Marele Război Global. Zeci de milioane de oameni vor muri, războiul încheiându-se cu o dispariție aproape totală a raselor galbene și negre.

În 2396, va urma o schimbare fundamentală la nivel mondial. Va fi înființat un Parlament Global pe Pământ, format din oameni de știință. Banii vor dispărea, iar resursele vor fi disponibile oricui, iar alte probleme, precum suprapopularea, clima, alimentația și problemele ecologice, vor fi deja rezolvate.

Dienach a predat jurnalul studentului său preferat, George Papachatzis, mai târziu devenit profesor de drept și rector al Universității Panteion din Grecia, unde profesorul s-a mutat și a murit în 1924, de tuberculoză.

Inițial, Papahatzis a respins aceste revelații ca fiind o simplă scriere științifico-fantastică. Cu toate acestea, pe măsură ce a aprofundat textul, și-a dat seama că ceea ce el crezuse inițial că sunt povești, erau, de fapt, note din jurnalul lui Dienach. Printre lucrările publicate de Papahatzis se numără și presupusul jurnal al lui Paul Amadeus Dienach, inițial în 1973 și mai târziu în 1979, sub titlul „Valea Trandafirilor”.

Dienach a susținut că, după ce a intrat în comă, s-a trezit într-un spital. Dezorientat, a încercat să-i întrebe pe medici ce se întâmplă, dar nu a reușit să le înțeleagă răspunsurile. În cele din urmă, cineva și-a dat seama că vorbea germană și i-a spus că el este de fapt un celebru profesor de fizică pe nume Andreas Noram și că a avut un accident grav.

Dienach s-a uitat într-o oglindă, a văzut o față necunoscută și a intrat în panică. „Sceptic și neîncrezător, Dienach s-a uitat pe fereastră pentru a vedea un peisaj suprarealist cu zgârie-nori care se înălțau în nori și vehicule futuriste care se învârteau și sfidau gravitația”, a explicat podcastul Cosmos Lab.

A început să se întrebe dacă murise și dacă acela era raiul. În același timp, medicii l-au tratat ca pe un fizician rănit și au acceptat afirmațiile sale conform cărora a leșinat în 1921, punându-le pe seama loviturii suferite la cap.

Potrivit podcastului, în zilele următoare „a devenit suficient de puternic pentru a se plimba”. Ba chiar, noapte de noapte, Dienach a citit texte istorice din viitorul îndepărtat, ajutat de un dispozitiv asemănător unei tablete iPad.

„El a descris viu împrejurimile sale, vorbind despre pereții din cristal care îi ofereau o vedere largă asupra peisajului. A observat, de asemenea, obiecte din metal cald, strălucitor, moale și colorat. S-a cufundat în minunile viitorului, absorbind cu foame cunoștințele printr-un dispozitiv remarcabil numit Reagan Schwager. Acest dispozitiv…a iluminat întunericul cu imaginile sale tridimensionale strălucitoare, însoțite de sunete și narațiuni captivante”.

Când în cele din urmă s-a trezit din visul său ciudat, Dienach a notat lucrurile pe care și le-a putut aminti, însă nu mulți au crezut cele reiterate de acesta.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page