Press "Enter" to skip to content

Unde este mai ieftină pulpa de porc. Câţi lei costă kilogramul în Carrefour, Cora sau Mega Image

Unde este mai ieftină pulpa de porc. Producătorii au estimat recent că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora între 30% și 100% până de sărbătorile de Crăciun. Cu doar câteva zile înainte, prețurile variază între 19 lei și 27 de lei la cele mai cunoscute lanțuri de supermarketuri.

Unde este mai ieftină pulpa de porc. Conform datelor Institutului Național de Statistică, românii preferă să consume lunar, în medie, între 35-42% carne de porc atunci când aleg să cumpere produse de carne.

În acest moment, în supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet, pulpă sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, în funcție de tipul de carne și de producător.

Unde este mai ieftină pulpa de porc

Astfel, la Megaimage, un kilogram de pulpă de porc se vinde cu aproape 19 lei. La Carrefour, un kilogram de pulpă de porc fără os costă 27 de lei kilogramul, iar la Cora, prețul aceluiași produs este de 25 de lei kilogramul, potrivit Gândul.ro.

Prețul cărnii de porc s-ar putea dubla din cauza scumpirii energiei, a furajelor, a Pestei Porcine Africane (PPA), dar mai ales pentru că se anunță o criză europeană în domeniu, iar România importă între 75% și 85% din consumul intern, au apreciat  mai mulți fermieri români acum circa două luni.

Eu cred că prețul cărnii de porc se va dubla și se va ajunge ca un cotlet sau o ceafă să fie 40 de lei kilogramul, unde era 20 de lei. Prețul va urca pentru că noi nu mai avem carne. Noi astăzi, și asta este o realitate cruntă, cred că mai producem intern doar 15% din consumul de carne de porc al românilor. Restul vine din import”, spune Dimitrie Muscă, fermier din județul Arad, citat de romania.europalibera.org.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page