Press "Enter" to skip to content

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel. Actorul își pregătise din timp locul de veci, în urma problemelor de sănătate grave

Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață la data de 29 septembrie, în urma mai multor probleme de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii ani. Iată unde va fi înmormântat regretatul artist, dar și povestea din spatele locului său de veci!

Alexandru Arșinel a plecat dintre noi la vârsta de 83 de ani, răpus de problemele de sănătate care l-au slăbit și din cauza cărora a ajuns de mai multe ori internat la spital, în ultima perioadă.

Regretatul actor avea o stare de sănătate precară de câțiva ani, iar acest lucru se pare că l-a determinat să se gândească la momentul în care va părăsi scena vieții.

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșninel. Actorul își pregătise din timp locul de veci

Alexandru Arșinel s-a tot luptat cu problemele de sănătate în ultimii ani, iar acest lucru se pare că l-a făcut să se gândească din timp la pregătirea locului său de veci. Marele actor a ales să se ocupe de acest lucru în urmă cu mai mulți ani, după ce a fost supus unui transplant de rinichi.

La vremea respectivă, maestrul Arșinel a explicat că și-a pregătit locul de veci pentru ca această responsabilitate să nu le revină copiilor lui, atunci când va veni momentul. Artistul a dezvăluit încă de atunci și unde urma să își petreacă somnul de veci, alegând să treacă pe piatra funerară și numele soției sale, Marilena, dar și data ei de naștere, pentru a se uni, din nou, pentru eternitate.

Mormântul actorului se află la Cimitirul Bellu, pe aleea principală de lângă capelă, în București, proape de Aleea Scriitorilor. Deși a fost un artist incontestabil, actorul nu are locul de veci pe Aleea Artiștilor.

Cu toate pregătirile pentru înmormântare deja rezolvate, familia regretatului maestru nu mai urmează decât să organizeze funeraliile și să graveze numele său pe monumentul funerar, alături de cel al soției sale, așa cum și-a dorit actorul.

„Sunt un om gospodar. Mi-am făcut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”, declara pe atunci Alexandru Arșinel, potrivit click.ro.

Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat maestrul Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a avut o stare de sănătate precară în ultimii ani, confruntându-se cu mai multe afecțiuni de ordin medical. Actorul a fost internat în urmă cu ceva ani pentru probleme cardiace, suferind și o operație prin intermediul căreia i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii. În timpul pandemiei de COVID, Arșinel și soția lui s-au infectat și cu SARS-CoV-2.

Cu câțiva ani în urmă, în 2013, artistul a trecut și printr-un transplant renal. De asemenea, marele actor era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială, suferind totodată și 5 intervenții chirurgicale la coloană.

Alexandru Arșinel se afla internat la Spitalul Universitar din Capitală încă din data de 15 septembrie, atunci când a fost adus de urgență. La scurt timp, medicii au luat decizia să îl transfere pe actor la secția ATI, având în vedere istoricul său medical.

Se pare că actorul ajunsese din nou pe mâna medicilor după ce a făcut răni adânci din cauza statului prelungit în pat. Actorul ar fi fost internat la Terapie Intensivă și luna trecută, pe data de 18 august, pe secția de urologie a Institutului clinic Fundeni din București, în urma unei presupune infecții.

Din cauza problemelor grave de sănătate, maestrul pierduse considerabil în greutate și se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile. Familia regretatului actor luase decizia de a-l transfera la un cămin pentru vârstnici, pentru a avea parte de îngrijire medicală de specialitate. Arșinel și-a petrecut ultimele luni de viață între azilul de bătrâni și internările la spital.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page