Press "Enter" to skip to content

UPDATE Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie / Poliția anchetează cazul / Calistrat Chifan este cel care a cerut dezlegare, în pandemie, pentru ca oamenii să meargă la biserică de Înviere

Coordonator SMURD Iași, medicul Diana Cimpoeșu, spune că s-au prezentat la primiri urgente două femeie, surori, care au acuzat o agresiune, însă nu au rămas pentru analize aprofundate. Doar una avea julituri la cot și genunchi și a semnalat că au avut un comportament inadecvat față de medici și ceilalți pacienți aflați în instituție.

”Diagnosticul a fost de agresiune declarativă. S-a evaluat durerea de la nivelul capului și a urechii de la colegii de la ORL. A mai fost declarată o durere la nivelul stomacului. Au fost evidențiate două excoriații la pacienta de 34 de ani, una la nivelul cotului, alta la nivelul genunchiului. Nu au fost  evidențiate leziuni care să necesite internare și au refuzat să fie continuate investigațiile, radiografia toracică, și au fost îndrumate spre consult la neuro chirurgie și IML, în condițiile în care reclamă o agresiune fizică”, spune medicul ieșean.

Știrea inițială:

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, apare pe o filmare lovind o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași.

Contactați de Libertatea, reprezentanții IPJ Iași spun că incidentul a avut loc miercuri seară, iar două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

În imaginile intrate în posesia ziarului Libertatea, apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni, la finalul unei slujbe, într-o ceartă generalizată. La un moment dat, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate, pe un fundal generalizat de vociferări, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ.

În 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, părintele Calistrat Chifan a cerut ca toți credincioșii să participe la slujba de Înviere, în ciuda interdicțiilor.  Biserica Ortodoxă s-a delimitat atunci de discursul preotului.

”În contextul stării de urgență instituită în România pentru protejarea sănătății cetățenilor și stoparea extinderii actualei epidemii, orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Romana, orice mesaj incitator la încălcarea reglementărilor fixate de autoritățile abilitate, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezintă Biserica Ortodoxă Română”, se preciza într-un punct de vedere al BOR remis redacției G4Media.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page