Press "Enter" to skip to content

Urmează un dezastru pentru Rusia. Ce au anunțat specialiștii

Șansele ca Rusia să-și plătească datoria externă scad pe măsură ce prețurile obligațiunilor scad, recesiunea în țară se profilează și diverse restricții de plată se adună după invazia Ucrainei, potrivit Morgan Stanley & Co, scrie finance.yahoo.com. În acest caz, „Venezuela este probabil cea mai relevantă comparație”, a scris luni Simon Waever, șeful pentru strategia de credit suveran pentru piețele emergente de la Morgan Stanley.

Nerambursarea poate veni imediat, pe 15 aprilie, ceea ce va marca sfârșitul unei perioade de grație de 30 de zile pentru plățile cupoanelor pe care guvernul rus le datorează pentru obligațiunile în dolari scadente în 2023 și 2043, a spus el.

Prețurile indicative arată că investitorii evaluează obligațiunile din 2023 la aproximativ 29 de cenți pe dolar american, cel mai mic până acum, conform datelor colectate de Bloomberg, deși se pare că nu au existat tranzacții la acel nivel.

În zilele înainte ca Rusia să invadeze Ucraina luna trecută, datoria se tranzacționa peste nivelul normal. Deși este rar ca datoria suverană să scadă la o singură cifră, Morgan Stanley a spus că obligațiunile Rusiei „s-ar putea apropia”. Libanul și Venezuela sunt singurele exemple recente de scădere atât de scăzută a datoriei unei țări.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page