Press "Enter" to skip to content

Veste bună! Se dau tichete de masă gratis pentru milioane de români. Cine le primește

O veste bună ar putea veni în curând in partea Guvernului. Milioane de români ar putea să primească tichete de masă gratuite de la stat. Iată care sunt aceștia și cum pot intra în posesia lor. 

  • Tichete de masă pentru milioane de români
  • Cine vor beneficia de ele

În urmă cu câțiva ani, pensionarii cu venituri mici au primit tichete de masă din partea statului, iar Guvernul ar putea să repete și acum același proiect. Peste 4,5 milioane de români se află în această categorie, iar ei pot beneficia de 300 de lei lunar prin tichetele de masă oferite.

Se dau tichete de masă gratis pentru români. Cine beneficiază de ele

Acum acest proiect de lege se află în parlament și are mari șanse să fie votat. Tichetele de masă ar urma să fie primite la fel ca și în cazul angajaților, din partea statului și pentru o perioadă de 30 de zile.

Valoarea unui tichet de masă pentru pensionari ar urma să fie valioarea minimă stabilită de lege, care acum este de 15,09 lei.

Totuși, pensionarii care își doresc să primească tichete de masă trebuie să renunțe la alte facilități și anume la călătoriile gratuite cu trenul sau mijloacele de transport în comun.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Proiectul urmează să fie aprobat și legea să intre în vigoare

Printre cei care ar putea beneficia de acest lucru se numără și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii, după cum a mai precizat deputatul Ștefan Alexandru Băișeanu.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, a spus unul dintre inițiatorii proiectului.

Acum mai rămâne doar ca proiectul să fie aprobat, iar ulterior ca legea să fie introdusă în Monitorul Oficial, urmând ca imediat să intre în vigoare și pensionarii să poată beneficia de ajutor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page