Press "Enter" to skip to content

Vestea momentului! Vladimir Putin a părăsit Moscova

În plin război, când ucrainienii iau în serios amenințarea cu arme chimice, Vladimir Putin a plecat din Moscova.

Liderul de la Kremlin a fost destul de scump la vedere în ultima perioada.

Ultima ieșire publică a sa a fost la funeraliile unui politician rus, unde s-a prezentat cu “servieta nucleară”.

Vladimir Putin pleacă din Moscova

Potrivit unor informații despre activitatea lui Putin, se pare că acesta a plecat în Orientul Îndepărtat Rus însoțit de un alt lider politic important: Alexandr Lukașenko, omologul său bielorus. Cei doi s-au deplasat marți într-o călătorie de lucru în regiunea Amur din Orientul Îndepărtat Rus.

Potrivit Agenției Ruse TASS, această vizită este prilejuită de sărbătorirea Zilei Cosmonauticii în Rusia. În timpul programului său, liderul de la Kremlin va vizita și cosmodromul Vostocinai care a fost inaugurat în 2016.

Aceeași sursă anunță că Putin și Lukașenko vor avea în discuție dezvoltarea cooperării bilaterale, dar și situația din Ucraina. Cei doi lideri vor discuta și despre opoziția comună la sancțiunile occidentale.

Belarusul a fost ținta unor sancțiuni occidentale ca urmare a faptului că i-a acordat sprijin Rusiei în conflictul cu Ucraina. Concret, încă de la începutul invaziei, forțele ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul statului condus de Alexandr Lukașenko.

Vladimir Putin spune că invazia în Ucraina are obiective nobile

Încă de la început, Putin a susținut că invazia în Ucraina nu este un război, ci o operațiune militară. Liderul de la Kremlin a declarat, în timpul vizitei din regiunea Amur, unde a fost cu președintele bielorus Alexandr Lukașenko, că invazia din Ucraina are obiective nobile.

Scopurile sale (n.red. invaziei în Ucraina) sunt absolut clare și nobile. Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a insistat să spună că nu a avut de ales decât să lanseze o operațiune militară pentru a proteja Rusia și că o ciocnire cu forțele anti-ruse din Ucraina era inevitabilă și doar o chestiune de timp.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page