Press "Enter" to skip to content

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj la o lună și jumătate după război: „Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski,a transmis un mesaj ieri, 13 aprilie, la mai bine de o lună de când a început războiul pornit de Rusia în Ucraina.

Volodimir Zelenski, mesaj la o lună și jumătate de la debutul războiului. Președintele ucrainean s-a adresat în engleză

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării noastre și a democrației noastre.

Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea.

Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade.

Imaginile de la Bucha și Mariupol au demonstrat intențiile reale ale rușilor în fața întregii lumi.

Ei nu pot fi opriți decât de forța armelor. Trebuie să se întâmple acum. Ucraina are nevoie de armament și resurse, avem nevoie de artilerie grea, vehicule militare, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc și opri crimele lor de război.

Artilerie de 155 mm, obuze de artilerie de 152 mm, oricât de multe este posibil. Sisteme de lansare de rachete multiple – Grad, Smerch, Tornad sau M142 HIMARS. Vehicule blindate, tancuri, T-72 sau alte tancuri similare din SUA sau Germania. Sisteme de apărare aeriană, S-300, BUK sau echivalente occidentale.

Avem nevoie de avioane militare pentru a ne debloca orașele și a salva milioane de ucraineni și milioane de europeni.

Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania.

Țările occidentale au toate motivele să ne ajute. Victoria finală împotriva tiraniei și numărul de oameni salvați depinde de ei. Înarmați Ucraina acum pentru a apăra libertatea”, a fost mesajul transmis de președintele Volodimir Zelenski, într-un clip video.

Sursă: digi24.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page