Press "Enter" to skip to content

Volodimir Zelenski, mesaj plin de speranță pentru ucrainenii care au părăsit țara

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj sâmbătă pentru ucraineni. Acesta a declarat că speră ca în curând să le poată spună ucrainenilor care se află în Polonia, România, Slovacia sau în alte țări, că se pot întoarce acasă căci pericolul a dispărut.

„Sunt sigur că în curând vom putea spune oamenilor noştri: Întoarceţi-vă! Veniţi înapoi din Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări.

Întoarceţi-vă pentru că nu mai există nicio ameninţare!”, a spus Zelenski într-un mesaj destinat ucrainenilor.

„Deja ne gândim la viitor.

La cum ne vom reconstrui oraşele şi economia”, a adăugat el, enumerând discuţiile pe care le-a avut inclusiv cu directorul FMI, pentru a obţine sprijin financiar. „Noi încă protejăm statul. Încă salvăm oameni.(…) Nu contează cât e ceasul, nu contează ce dată e. Şi aşa va fi până la victorie”.

Fără frontieră cu Polonia

Președintele Ucrainei a anunțat că a avut o discuție cu preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi cu cel al Poloniei, Andrzej Duda. Discuțiile lor sunt zilnice, iar președintele Ucrainei a spus că este recunoscător fiecăruia dintre ei.

Acesta a subliniat că are o relație specială cu omologul său polonez elogiind modul în care au reuşit să evite o criză umanitară la frontieră, unde mii de cetățeni ai Ucrainei au fost tratați decent, fără să fie întrebați de naţionalitate, religie sau dacă au bani.

„Practic, nu mai avem frontieră cu Polonia”, a spus președintele Ucrainei. 

Acesta a precizat că au fost uciși 10.000 de militari ruşi, tineri cu vârste între 18 și 20 de ani, cărora nu li s-a explicat de ce luptă și nici de ce se află într-o țară străină.

„Rusia ar fi trebuit să le ofere acestor oameni altceva decât moartea”, a mărturisit Volodimir Zelenski.

„Poporul ucrainean continuă să reziste chiar şi acolo unde invadatorii au reuşit să treacă. Din nefericire. Dar nu pentru mult timp. Admir fiecare ucrainean care nu tace, care protestează, care ia drapelul naţional şi arată armatei ruse că va pierde”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Consilierul lui Zelenski apel pentru europeni: Apărați cu arma în mână „libertatea și civilizația”. Ce este Legiunea Străină din Ucraina

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui din Ucraina Volodimir Zelenski, a lansat un apel către europeni, pe care îi cheamă să se alăture cu arma în mână forțelor ucrainene de apărare.

„Europeni, doriți să vă apărați libertatea și civilizația? Nu va mai fi posibil să stați la căldură în căminele voastre, pentru că Federația Rusă încearcă să ne distrugă lumea.

Îi invităm pe cei care doresc să apere libertatea să se alăture Legiunii noastre militare internaționale”,  precizează Podoliak în mesajul postat pe contul său de Twitter.

Totodată, apelul adresat europenilor conține un link la un site care facilitează procesul de recrutare.

Este prezentat un proces în șapte pași, deschis străinilor care doresc să lupte în Ucraina.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page