Press "Enter" to skip to content

Vremea azi, 8 noiembrie. Lapoviță și ninsoare în unele regiuni ale țării

În vestul țării se mai îndreaptă vremea, dar în celalalte regiuni va fi cam înnorat și o să plouă, iar în zonele înalte de munte ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.  

Temperaturile scad în cea mai mare parte a țării. Pornesc de la 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung la 22 de grade în Dobrogea.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Vor fi perioade cu soare, dar și înnorări și ploi, iar temperaturile, scad ușor și vor fi cel mult 22 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, o să fie în continuare mai cald decât în mod obișnuit, dar se mai adună norii și o să plouă local.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi mohorâtă, cu mulți nori și ploi în mai multe reprize. Marți, la Iași, au fost 20 de grade, însă astăzi se răcește și vor fi cel mult 14 grade.

Vreme neplăcută găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă pe suprafețe mari și temperaturile scad ușor.

În ținuturile vestice găsim vreme mai bună, apare soarele și doar izolat mai vin câteva ploi. Temperaturile, în scădere față de marți, se opresc la 14 grade.

În Transilvania atmosfera va fi închisă, plouă în multe zone, iar la munte la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate marți.

Se strică vremea și în Oltenia. Ploile apar în mai multe reprize pe parcursul zilei și se răcește ușor. La amiază se ating cel mult 16 grade Celsius.

În ținuturile sudice găsim vreme închisă, plouă din când în când și se face mai răcoare. Marți la Giurgiu au fost 23 de grade, însă miercuri vor fi cel mult 17 grade.

Vremea în București

În București avem o zi cam mohorâtă, cu ploi slabe, trecătoare și temperaturi mai scăzute decât ieri. Maxima se oprește la 18 grade – o valoare mai potrivită pentru luna noiembrie.

Vremea la munte

Vremea se răcește și în zonele montane. Nu prea vredem soarele și o să plouă pe suprafețe mari. Vântul o să bată cu putere pe creste, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, o să cadă lapoviță sau ninsoare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page