Press "Enter" to skip to content

Vremea se răcește brusc. Iarna revine în forță cu ninsori și un aer polar

După câteva zile în care zăpada s-a topit, din zonele unde a nins de Crăciun, iar temperaturile au fost anormal de ridicate pentru această perioadă, vremea se schimbă din nou. Iarna revine în forță cu un aer polar care va fi resimțit în toată țara, dar și cu precipitații sub formă de ninsoare.

Iarna revine în forță cu ninsori și un aer polar

Se schimbă prognoza! După câteva zile de primăvară, iarna revine în România, cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ninsoare. Vom avea parte de ninsoare la munte, dar și în vest, centru, sud-vest și în nordul țării.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea chiar și cu 15 grade Celsius. Răcirea va fi una accentuată, după cum au anunțat specialiștii ANM. Iată evoluția temperaturilor de joi, 7 ianuarie și vineri, 8 ianuarie.

Joi (7 ian.) / Vineri (8 ian.)

16°C / 3°C Călăraşi
16°C / 5°C Bucureşti
15°C / 3°C Ploieşti
15°C / 4°C Giurgiu
15°C / 4°C Târgovişte
14°C / 4°C Piteşti
14°C / 3°C Buzău
13°C / 3°C Galaţi

Potrivit prognozei meteo pentru perioada 3-16 ianuarie 2022, până în data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 14 grade și ale minimelor de 6 grade.

Sunt valori care caracterizează o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an, o vreme specifică lunii aprilie.

Cât de mult vor scădea temperaturile până pe 16 ianuarie 2022

După data de 5 ianuarie, temperaturile vor intra într-un proces de scădere și se vor apropia de mediile multianuale.

Conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului prognozat (16 ianuarie)  între 4 și 6 grade, iar a celor nocturne între -2 și 0 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, aflați că acestea își vor face apariția după data de 5 ianuarie, cu probabilitate mai mare însă în intervalul 8-10 ianuarie.

La munte, probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în ziua de 6 ianuarie, precum și după data de 8 ianuarie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page