Press "Enter" to skip to content

Vremea se schimbă radical în România! După caniculă sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și grindină. Declarațiile făcute de directorul ANM

Pentru ziua de azi, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că întreaga ţară va fi sub cod galben de caniculă, în timp ce, în Crşana şi Banat, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei este cod portocaliu. În perioada următoare, vremea se va schimba în România. Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță ploi torențiale, vijelii și grindină.

  • Directorul ANM, Elena Mateescu, despre schimbările vremii
  • Ce urmează după zile întregi de temperaturi de peste 40 de grade

În această dimineață, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis un cod portocaliu și galben de caniculă. Canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade.

Directorul ANM, Elena Mateescu, despre schimbările vremii

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare. Potrivit specialistului, după caniculă, vom avea parte de ploi torențiale, vijelii și grindină.

”Începând de mâine după amiază, și mai ales duminică, vom vorbi de fenomene de instabilitate. Mâine, în partea de vest și sud-vest ne așteptăm la averse torențiale pe secvențe scurte de timp, cantități importante de precipitații, posibil la nivel local peste 50 de litri pe metru pătrat, vijelii și izolat căderi de grindină. Ziua de duminică va aduce totodată o schimbare, pentru că deja în partea de vest a țării temperaturile nu vor mai depăși 22…24 de grade, în timp ce în sud și în sud-est vom mai putea consemna valori apropiate de 33…34 de grade.”, a spus Elena Mateescu, scrie antena3.ro.

Astăzi, un nou val de caniculă a cuprins întreaga țară. Maximele au ajuns chiar și la 41 de grade la umbră. Mâine însă, sunt anunțate vijelii puternice în special în vest, sud-vest, centru și la munte.

Cum va fi vremea în luna august

Șefa Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, declara pe data de 1 august că, în această lună, perioadele caniculare nu vor lipsi punctând că, până sâmbătă, vor fi consemnate deja patru zile consecutive în care în partea de vest, sud-vest, sud a ţării valorile vor caracteriza o vreme caniculară.

„Cu siguranţă, va fi alternanţa perioadelor în care valorile de temperaturi vor depăşi pragul unei zile de caniculă, aşa cum se va întâmpla în aceste zile, începând chiar de mâine. Pentru că şi mâine vom vorbi în special în Lunca Dunării şi în Podişul Dobrogei de valori de peste 35-36 de grade. (…) Vor fi şi perioade scurte în care temperaturile vor scădea şi vor fi diferenţe semnificative mai mari de 10 grade aşa cum se va întâmpla duminică, mai ales în partea de vest a ţării, unde chiar începând de sâmbătă, temperaturile maxime nu vor mai depăşi 25 de grade. (…) Săptămâna viitoare, din nou începând de la mijlocul acesteia, valorile se vor apropia de pragul unei zile de caniculă în partea de sud, sud-est a României”, a mai declara şefa ANM potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page